Medical Taping

Medical taping, een groeiende trend in de paardenwereld. Taping wordt steeds meer toegepast bij paarden. Tape wordt al jaren ingezet voor het ondersteunen en bevorderen van bewegingen. In het verleden werd tape vooral gemaakt van dik en stug materiaal, wat de beweging vooral beperkte. Uit recente studie komt naar voren dat voor een optimaal genezingsproces, gecontroleerde beweging vaak beter is dan bewegingsbeperking. Dit optimale effect bereik je door de toepassing van tape gemaakt van elastisch materiaal.

 __           ______ _________  medical taping bij paarden medical taping horses

Hoe werkt het?

Het tape wat gebruikt wordt is elastisch en rekbaar, en integreert daardoor goed met de huid. Via de huid heeft het tape invloed op pijn, neuro- en mechanische receptoren en decompressie van het weefsel. Dit betekent dat tape de buitenste laag van de huid als het ware optilt, wat zorgt voor meer ruimte voor het onderliggende weefsel. Hierdoor kan het bloed en lymfe vloeistof makkelijker doorstromen. Dit effect gaat nog verder door in de onderliggende weefsel lagen.

Decompressie van het weefsel ondersteunt spieractiviteit, voert afvalstoffen af en zorgt ervoor dat zuurstof en nieuwe voedingsstoffen naar het gebied toegevoerd kunnen worden. Het neemt de druk van de pijnreceptoren weg en helpt daardoor pijn te verminderen. Het verbeterd de circulatie van vloeistof en de bloedsomloop, wat ervoor zorgt dat het aangedane gebied sneller geneest.

Tape kan toegepast worden voor verschillende problemen of aandoeningen en heeft invloed op spieren, pezen, ligamenten, lymfe, littekens, hematomen en fascia. Ik gebruik het tape altijd als aanvulling op mijn fysiotherapeutische behandeling waardoor het probleemgebied optimaal aangepakt wordt.

      image4 taping bij paarden