Waarneming door Wendy de Ruijter

Wendy zal voor de periode van Maart t/m Juni 2020 de praktijk waarnemen ivm het zwangerschapsverlof van Kim. Zij behandelt zowel honden, paarden als katten. Wendy stelt zich voor:

Aangenaam kennis te maken, mijn naam is Wendy de Ruijter.

Ik wist al vrij snel dat werken met dieren mijn passie was. Tijdens mijn reis door Australiƫ kwam ik voor het eerst in aanraking met dierfysiotherapie.
Bij thuiskomst startte ik direct met de opleiding tot humaan fysiotherapeut. Daarna ben ik de opleiding tot dierenfysiotherapeut in Barneveld  gaan volgen. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk, de Ruijter Dierfysiotherapie & Chiropractie gestart. Ik heb dagelijks honden, katten en paarden in mijn handen.

Omdat ik het belangrijk vind om alle dieren op de beste manier te kunnen behandelen, besloot ik mijn kennis uit te breiden. Ik ben afgestudeerd als chiropractor voor honden en katten aan het Supple Spine Institute (SSI). In 2019 ben ik gestart met de 2-jarige opleiding Focus on the Equine Spine (FES) om ook chiropractie bij het paard te kunnen toepassen.

Het behandelen van de dieren geeft veel voldoening. Ik vind het prachtig om te zien hoe ze sterker worden, opknappen en meer zelfvertrouwen krijgen. Ook de ‘puzzeltjes’ zoals onbegrepen kreupelheden, die vaak te verhelpen zijn middels chiropractie, ervaar ik als inspirerend.

Thuis wacht elke dag mijn eigen poezenkind Pepita op mij en intussen zijn er 2 paarden in mijn leven gekomen zodat ik eindelijk weer eens in het zadel zit!